Ha nem akarnánk mindenáron boldogok lenni, egészen jól éreznénk magunkat.
Edith Wharton


Start

Boldogságemlékeztető

Boldogságemlékeztető
Boldogtalanságaink
Depresszió, szorongás
Depresszív gondolatok
Életerő, stressz, alvás, ébredés
Pánik
Gátlásaink, fóbiáink, szorongásaink elengedése
Depresszió feloldása
Meditáció

Összefoglaló

Mit tehetünk depresszióban?

Web

Jog
Link ajánló

Kapcsolat

Üzenőfal

Legújabb üzenetek

Charlie :
Tisztelt Be kicsivel több mint 10 éve olvasgatom az oldalt igazán jó és értelmes írás,és persze nagyon sok embernek segítség.

Prof project:
https://www.youtube.com/channel/UCTmSi6FipT3_du7UPYaOTEg

Be:
Kedves Ray! :hi: Ez pontosan az, szorongás és depresszió: kényszeres negatív gondolatok, amelyek teljesen hihetőnek és valóságos veszélynek tűnnek pillanatnyilag. Az egész oldal erről szól, mit kezdhetsz vele... :lamo: :meditate: :cleaning:

Ray:
Sziasztok! Én igazából mostanában nem tudok este aludni...állandóan rosszul leszek, vagyis egyszerűen nem akarok enni.. és már egy ideje nem is hízok semmit csak fogyok. Nem tudok esténként aludni, állandóan félek mindentől, önygilkosságal, halállal kapcsolatos gondolataim vannak. Teljes mértékben tapasztalom az önelvetést, önutálatot...dagadt nak látom magamat... Szerintetek ez depresszió? Mit kezdjek vele? Köszönettel: Ray

Gabi:
Köszönöm

Magdolna:
Szia Be, tetszik az oldalad. Sajnos magam is ismerem a depressziót, a pánikot, a szorongást... És sajnos az ijesztő kényszergondolatokat is. Ez utóbbiról, főleg a gyógyításáról nem tudsz ajánlani valami megnyugtató olvasmányt / gyógymódot? És ugye szerinted is ezek a tünetek mind egy gyökérrel rendelkeznek? Köszönettel, M. :innocent:

Juli:
Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm, sok újságot is írsz és a rengeteg bíztatás is önmagában gyógyító Kedves Be!!!!

Be:
Ami a depressziósokra veszélyes, az inkább a türelmetlenség és a túlzott boldogságvágy. Ha gyorsan akarunk szabadulni és végleges eredményre jutni. A meditáció egy nagyon jó módszer, mert ha, akár rövid ideig is kevésbé félsz, máris kevésbé adsz ki olyan türelmetlen szabaduló parancsokat a tudatalattinak, amiért a tudatalatti elkezdi kilökni és felszínre hozni az elnyomott félelemeket, túlzott pánikot okozva. :cleaning: A pánikrohamokat bizony magunk szabályozzuk az ellenállásunkkal, jobb ha ezt tudatosabban tesszük és amennyire lehet, az irányításunk alá vonjuk. A tudatalattink hajlandó engedelmeskedni a tudatunknak, nem teljesen önjáró. Vagyis, ha kicsit is képes vagy nyugodtabb maradni, tehát kevésbé feszülsz ellen, máris elviselhetőbb pánikkal nézel szembe legközelebb és egy olyan tapasztalatot szerzel, ami önmagában is csökkenti a félelmet, mikor rájössz, hogy ezek a pánikrohamok a tudatos irányításunk alá vonhatók. A mély légzés nagyon jó módszer, segít ilyenkor az általad is említett kényszeresen jelentkező félelmetes gondolatok mellőzéséhez. A víz is sokat segít. Sok tiszta vizet inni (lehetőleg ne szénsavast), vagy zuhanyzás hajmosással. :washing: SZABADSÁG! (de ne túl türelmetlenül)

Juli:
Hátha mást is érdekel Kedves Be a válaszod: Amikor próbálok 'légzésfigyelve' meditálni, rövid ideig sikerül még megnyugodni is, ám amikor visszajövök éber létbe, sajnos rögtön elborítanak ismét a szorongós gondolatok, a depresszió, pánik..... hallottam annak is hírét, h depressziósoknak nem 'szabad' meditálni, 'veszélyes', mert feltörnek a rossz gondolatok és a realitásba nehéz visszatérni..... Köszönettel, J :unsure:

Juli:
Kedves Be, prananadiról tudsz-e valamit? Állítólag általa is gyógyítanak.... :-)
Stat:

Látogatók : 348556
Jelenleg : 1

Elmúlt 4 nap:

Látogatók : 106

JogEz itt a "kisbetűs" rész...

Nem nagyon szeretem a jogi nyilatkozatokat és nem hiszek az információk védelmében, vagy tulajdonlásában sem. Azonban a jog szabályaihoz kényszerből igazodva, szerzőként nyilatkozom a következőkről. A jelen Boldogság emlékeztető weboldalunkon (továbbiakban: Oldal) található információ, illusztrációk és képek (továbbiakban: Tartalom) szerzői jog védelme alatt állnak. A szerző külön figyelmet fordít arra, hogy ahol a tartalom nem a saját munkája, ott az egyéb forrás, kivétel nélkül megjelölésre kerüljön! A Tartalom használata oktatási, hivatkozási és személyes célokra engedélyezett. Minden egyéb célra történő felhasználás esetén írásos engedélyre van szükség. A Tartalom kisajátítása, reprodukciója, publikálása, továbbítása, sokszorosítása és terjesztése tilos, kivéve az alábbi esetekben: személyes és oktatási célból engedélyezett a tartalom kinyomtatása. Az eredeti Tartalomhoz mellékelt szerzői jogi figyelmeztetés csatolása minden esetben kötelező. Vagyis ennek a szövegnek kinyomtatásával együtt lehetséges.

Az Oldal-unkon közölt Tartalom szerzői vállalják, hogy csak a legjobb tudásuk szerinti, alaposan kipróbált és bevált eljárásokat, módszereket, javaslatokat tesznek közzé. Kizárólag segítő szándékkal ingyen, illetve egyéb ellenszolgáltatás nélkül. A Tartalom-ban közölt elvek és eljárások kipróbálását, alkalmazását mindenki saját felelősségére szabadon teheti. Természetesen nem garantálhatjuk, hogy minden esetben sikerre vezetnek. Ezért Oldal-unk üzemeltetői és szerzői felé, erkölcsi jóvátételi, vagy kártérítési igény nem támasztható.

Fórumunk három egyszerű alapelvre épül, az egységben, közösségben rejlő erő kiaknázására. Első alapelv: Minden vélemény érték. Ezért közösségi fórumunkra, üzenőfalunkra bárki hozzászólhat és hozzászólását a témához, köszönettel fogadjuk. Az elsőből következik fórumunk második alapelve: Mindenkinek joga van akkora hülyeséget mondani, amekkorát csak sikerül. Másképpen hogyan derülhetne fény egymás nézőpontjára? Olyan is előfordulhat, hogy - ez a "legostobább" elgondolás annyira nyilvánvaló hülyeség - végül éppen ez rejti a probléma kulcsát. (Mint ahogyan az sok különc tudós és gondolkodó esetében történt.) Fórumunk harmadik alapelve: A személyiség milliárdszor több a véleménynél. Kerüljük a személyeskedést! Vagyis ne egymás személyére, hanem egymás elgondolására reagáljunk.

A valódi Név pontos megadása nem feltétele a hozzászólásnak. A megadott felhasználónév (nickname, vagy internetes álnév) fog megjelenni üzeneteinknél. Oldal-unkat egyáltalán nem demokratikus, hanem a diktatórikus, totalitárius rendszerek elve szerint működtetjük. A cenzorokat moderátornak, vagy adminisztrátornak hívják, akiknek szükség esetén az Oldal-tól idegen információk szűrése a feladatuk. Ezt a tevékenységüket jóindulattal, nagyon óvatosan és ritkán végzik.


MINDIG javíthatunk hangulatunkon!
Testedzéssel, meditációval,
társasággal, kirándulással...

bővebben...
Enyhe depresszív nyomás
értékes lehetőség
a tehermentesítésre.


bővebben...
Ha túlzottan szorongok,
elfelejtettem elterelni
a figyelmemet.


bővebben...
Depresszióban, minden
kellemetlen gondolat,
vagy következtetés,
illúzió.

bővebben...
Gondolatvilágunk is
bármikor javítható:
Nagyra-értékeléssel!
Minden tapasztalatunk
jó tulajdonságainak
állandó keresésével.

bővebben...
Irracionális félelmeink is
megfutamíthatók:

BOLDOGSÁG-gal!

bővebben...
Sokkal könnyebb
tornázni,
mint szorongani.


bővebben...
Hatékonyságunk javítása
mindig bőven megtéríti
a rászánt időt.


bővebben...